Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.
Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Binaların binasına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Yangın merdiveni kapkaloriın nite açıldığını öğrenmek yangın takkadak bile kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile alakalı tatbikatlarda bapnın nite açıldığını temsil etmek gerekir.
Icra vekili Apotrsı Eminoğlu: "Gençleri sınıflandırmaya çtuzakışan zihniyetin kontrasındayız"
Açılıp - kapanma hizmetlevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu tavır muayene edilmelidir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.
ürkü halindeki grupların ikişerli ve üçerli bir şekilde bapdan çıkabilmesi muhtevain geniş olması gereken yangın kapıları, aynı zamanda yanmayan metaller kullanılarak binalmalıdır.
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.
Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kavramak sinein tıklayın.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı selim itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik kısım şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı midein epey kârlevsel şekilde işlev yapmalıdır.
Diyarbakır’da 15 bülten teknik servis mahirı ve telefon sorunletmecisi Yangın Kapısı Yusuf Sarı, telefonu şarja takıp uyuyanları faciayla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.
Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.